Selecteer een pagina

LAMINEREN

lamineren is  het voorzien van een kunststof beschermlaag op het product. U kunt bij lamineren kiezen tussen glans of mat laminaat.

Wat is een laminaat?
Een laminaat is een zelfklevende transparante folie die in de meeste gevallen met behulp van een laminator op het print wordt aangebracht. Laminaten zijn er in vele soorten met verschillende eigenschappen.

Moet ik mijn product laten lamineren?
Je kunt om verschillende redenen je print laten lamineren. De belangrijkste redenen zet ik hieronder voor je op een rijtje:

 

  1. Laminaat maakt het drukwerk dikker, steviger en voorkomt scheuren
    Wanneer je jouw drukwerk van een extra lamineerfolie voorziet, maak je de combinatie van materialen dikker en steviger. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kun je een gelamineerde sticker makkelijker aanbrengen, is de kans op luchtinsluitingen onder de sticker kleiner en kreukt de stickerfolie minder snel.
  2. Laminaat beschermt tegen vocht en andere weersinvloeden
    Door je drukwerk van een lamineerfolie te voorzien, zorg je ervoor dat er geen vocht in kan trekken. Het materiaal is daardoor niet alleen beschermd tegen vocht maar ook tegen andere weersinvloeden. Erg handig voor buitentoepassingen. Bovendien kun je bepaalde lamineerfolies beschermen tegen UV-straling van de zon. Dit lijkt misschien niet direct noodzakelijk, maar kleuren vervagen aanzienlijk door blootstelling aan UV-straling.
  3. Laminaat geeft een luxueuze uitstraling
    Naast de ‘praktische’ mogelijkheden van versteviging en bescherming, kan lamineerfolie ook een luxueuze uitstraling geven. Zo kiezen fotografen er dan ook vaak voor om hun werk te lamineren.