Selecteer een pagina

DUURZAAM ONDERNEMEN

Bij ons staat duurzaam, dan wel milieuverantwoord ondernemen centraal. Voor ons is het belangrijk dat de volgende generaties van diezelfde mooie wereld kunnen genieten zoals wij dat doen. Het is dan ook een kleine moeite om onze carbon footprint zo klein mogelijk te maken.

Dit doen we onder andere door bijvoorbeeld duurzaam in te kopen. Wij trachten voor al onze producten milieuvriendelijke grondstoffen en/of halffabricaten te gebruiken. En ook onze printtechnieken zijn ecologisch verantwoord.

Naast duurzaam inkopen is ook duurzaam vervoer voor ons erg belangrijk. Zo bestaat ons wagenpark voornamelijk uit energiezuinige en schonere auto’s. Een zuinigere auto is trouwens niet alleen leuk voor het milieu maar ook voor je bankrekening!

Ook hebben we natuurlijk net als vele andere bedrijven ons dak helemaal volgegooid met zonnepanelen, in totaal meer dan 200 stuks! Dat gecombineerd met LED verlichting en andere energiezuinige oplossingen zorgt er voor dat we bijna energieneutraal zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt in het algemeen verduidelijkt door middel van de drie P’s: Profit, People en Planet. Over milieuvriendelijk ondernemen hebben we hierboven al het een en andere gezegd. Dan blijft eigenlijk nog alleen nog Profit en People over.

Hierin kunnen we eigenlijk vrij duidelijk zijn. Profit is fantastisch, maar nooit ten koste van People en Planet. Voor ons staan de mensen en onze planeet voorop, want zonder deze twee hebben we überhaupt geen bestaansrecht.

Wij behandelen de mensen waarmee wij in aanraking komen graag zoals wij zelf behandeld willen worden: vriendelijk, oprecht, eerlijk en vrij van vooroordelen. Wij verwachten ook van onze werknemers dat zij zich aan onze ethische code houden, waarin bijvoorbeeld streng wordt opgetreden tegen pestgedrag en racisme.

Verder doneren wij altijd graag een gedeelte van onze Profit aan goede doelen zoals bijvoorbeeld kika en het kwf.

Nu hebben we onszelf wel weer genoeg op de schouders geklopt. Eigenlijk heeft bovenstaand verhaal ons maar heel weinig moeite gekost, en hebben de besparingen ons alleen maar geld opgeleverd. Daarom raden wij iedereen aan om zich ook met verantwoord ondernemen bezig te houden omdat dit alleen maar winnaars oplevert!